studio voor interactieve producten

nrc.nl

Nieuw ontwerp voor nrc.nl

Een nieuwe online strategie voor een kwaliteitskrant vraagt om een moderne responsive website met echte aandacht voor typografie en fotografie.

Responsive website

De nieuwe homepage biedt grote redactionele vrijheid dmv zelf in te richten blokken. Zoink by Zaptronic ontwierp een uitgebreid grid systeem om dit mogelijk te maken en om een optimale leeservaring te krijgen op mobiel, tablet en desktop.

nrc-nl-resp

Homepage

De nieuwe homepage biedt de redactie de mogelijkheid zelf nieuws in te delen in blokken. Ook deze blokken zijn door de redactie naar eigen inzicht in te zetten en te ordenen. Natuurlijk is het homepage grid ook volledige responsive.

nrc-nl-home

Elk nieuwsverhaal is anders

Nieuws is grillig en een ontwerp voor een nieuwssite moet daarop voorbereid zijn. Daarom zijn er verschillende gradaties voor het tonen van nieuwsverhalen.

nrc-nl-oorlog

Artikelpagina

De artikel pagina is natuurlijk de allerbelangrijkste pagina. Deze pagina moet natuurlijk lekker leesbaar zijn en ruimte bieden aan alle verschillend opmaakvormen afkomstig uit NRC Handelsblad, NRC Next en online artikelen. Zo zijn er bv. stijlen ontwikkelt voor inzetjes, quotes en grafieken.

nrc-nl-artikel2

Liveblog

Bij belangrijke ontwikkelingen heeft de redactie een liveblog tot hun beschikking. Hoogtepunten in een verhaal kunnen worden gemarkeerd en worden in een tijdlijn getoond naast het liveblog en op de homepage.

nrcnl-liveblog---desktop